Spinat suppe



mountain

Forret til 4 personer

Ingredienser:

1 pose spinat
0,75 l hønseboullion
3 dl piskefløde
Salt, peber og frisk citron

Hvidvinscreme
2½ dl cremefraiche 18 %
1 dl hvidvin

Sprød basilikum
½ potte basilikum
½ liter olie til fritering

Fremgangsmåde:
Suppen:
Spinaten skylles og tørres. Bouillon og fløde bringes i kog og tages af varmen.
Det blendes herefter sammen med spinaten, hvorpå suppen igen koges op umiddelbart før servering. 
Smag til med citronsaft, salt og peber.

Hvidvinscreme:
Cremefraiche og hvidvin blendes med en stavblender.

Sprød basilikum:
Olie til fritering varmes op til den syder om enden af en tændstik.
Basilikumbladene plukkes af stilkene og friteres indtil olien ikke længere syder omkring dem.

Suppen anrettes med hvidvinscreme og sprøde basilikumblade på toppen.